tiistai 9. elokuuta 2011

Thigmonastia

Juuri kun luulit löytäneesi oikean vastauksen kysymys muuttuu. Et koskaan saa kiinni kilpikonnaa, nuoli ei koskaan saavuta maaliaan. Alleviivaan kaiken paitsi sen mikä on jo valmiiksi alleviivattu.

Nomadit, muuttolinnut, vuodenkierto; migraatio. Kulutus, kerskakulutus, kulutushysteria, kuluttamattomuus, keynesiläinen talouspolitiikka, ns. monetarismi. Doktriinit sulautuvat samaksi harmaaksi ghettoblasteriksi. Monistan kolmioita, neliöitä, kvanttiteoriaa ja blokkeja.

Pohjustukseksi tälle kertomukselle kannattaa tutustua Hunter S. Thompsonin juttuihin Kentucky Derbysta ja Super Bowlista. 60-70-luvuilta löytyvät todisteet. Sivilisaatio kantaa selässään aina trigonometrian inhimillistä taakkaa. Magyar, hantit ja mansit, sofistikoitunutta paranoiaa, kudosmaista kanvaasia. Polemia pyristelee irti taitekohdastaan ja tavoittelee apologiaa poleemisuudelleen.

Sata yottatavua savuna ilmaan. Kylmä kuin Hermite-kraatteri. Olemassaolo edeltää olemusta. Moksha kutittelee gurun olkapäitä. Aristoteelinen kategoriaoppi saattaa vaikuttaa tervehdyttävältä nihilistisessä katsantokannassa. Nominalismi ja universaalien ongelma. Occam’s razor, baskervillen koira.

Jou jou ruttolääkäri tulee. Käänteispsykologisesti ihminen on se mitä ei ole. Klasariko epäkulttuuria, kerro minulle antibakteereista. Akateemisuus tappaa luovuuden, besserwisserismi näivettää keskustelun. Ylhäältä annettu versus history from below. If you can’t join ‘em, beat ‘em. Lucy in the sky with diamonds.

Little white lies: we went to Vietnam for the kids. Korruptoitunut italialainen jalkapallo. Tollundin mies ja kevätheinät. Talvi, tordi, sorvi, suo, kuokka ja kosh. Mash-up, post-sitä-ja-tätä, re:mitävaan. Ihmiset jaksavat tapella, mutta helppo se on täältä lintukodosta huudella.

”Mä olen kuitenkin humanisti, mulla on ne arvot niin päällimmäisinä, että jos mä joudun valitsemaan kumppanin autiolle saarelle, niin kuinka kivoja hyvänsä jotkut koirat onkin, niin mä kuitenkin valitsisin ihmisen. Vaikka se olisi vähän palikampikin, joku DJ joka höpöttää vaan jostain levyjen scratchingmeiningistä, niin kyllä mä semmoisen kuitenkin ottaisin. Kyllä Robinson Crusoellakin oli Perjantai kova juttu, vaikka sillä oli siellä vuohia ja muita. Perjantai oli kuitenkin ihmisseuraa, vaikka se oli kieltä ymmärtämätön murjaani.” Gösta joskus Rumbassa runoili noin, tiiä sitten onko asiaa. Ei auta kuin opetella eläinten kieltä. Linnuista on hyvä aloittaa.

Verenkierto, kuunkierto, kehänkierto, kehä kolmonen, kehäkettu, kehäraakki. Alternoiva ryhmä, kausaalinen selitysmalli, Ohion leveys on kolmesataaviisikymmentäviisi kilometriä. Kaikeksi onneksi ei sentään viisisataatuhattakolmeakymmentäneljää.

Mulperipuut, kannibalismi politiikan jatkeena. Latentti kulku. Subtropiikki, lavatanssit Sysmän torilla, kolmiomittauskuuria, pii [3,14159265358979323846264338327950288419716939937510...].

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti