perjantai 4. marraskuuta 2011

Anna mulle kasa kiveä ja mä teen siitä taideteoksen

Maailma on täynnä huippuvalmentajia. Huippuvalmentaja tietää miten hommat pitää hoitaa. Huippuvalmentajalle ei koskaan tule mieleen laittaa peukkua suuhun muuten kuin jos on tammikuu, kylmä ja hanskat on unohtuneet kotia.

Huippuvalmentaja muokkaa urheilijasta menestyvän koneen, joka kaihtaa kaikkea inhimillistä. Huippuvalmentaja tietää miten tehdään tulosta. Huippuvalmentajalle sitä ei ole sija palkintopallin ulkopuolella.

Huippuvalmentajasta saa ulkopuolinen usein väärän kuvan, sillä huippuvalmentaja ei kerro kikkojaan kaikille. Huippuvalmentaja pidättää oikeudet muutoksiin. Huippuvalmentaja se on semmoinen epeli, että siinä jää helposti huippu-urheilijakin kakkoseksi.

Huippuvalmentajan maailmankuva on huippuvalmentajan maailmankuva. Huippuvalmentajan maailmassa valmennus on luonnollista jatkumoa napanuoralle. Huippuvalmentaja elää huippuvalmennuksesta.

Huippuvalmentaja aktualisoi urheilijan potentiaalin menestykseksi. Huippuvalmentaja voi myös olla hyvä jätkä, jos sattuu olemaan mies. Huippuvalmentaja saa muut näyttämään harrastelijavalmentajilta.

Totuudenmukaista olisi puhua siitä kuinka ihmisestä tulee huippuvalmentaja: sitä minä en tiedä. Se olisi joskus hyvä myöntää myös huippuvalmentajan sillä huippuvalmentaja uskaltaa olla myös väärässä. Mutta usein se on kyllä oikeassa.

1 kommentti:

  1. "Tuulisia paikkoja", sano huippuvalmentaja nahkastuolissaan mahonkipöydän takaa.

    VastaaPoista