tiistai 17. huhtikuuta 2012

Arvon Rauno (nimi muutettu),

kiitos kommentistasi koskien SM-erikoispitkien ratapainatusta H66-sarjassa (sarja muutettu).

Jokaiselle meistä annetaan syntymässä tietty määrä lahjakkuutta. Erityisesti suunnistajilla huono näkökyky tai värisökeus on rajoittava seikka ja eräällä tavalla lahjakkuuden puutetta. Tämä seikka on onneksi helppo sälyttää kartan piirtäjän syyksi, mutta miettikää minun kaltaisiani urheilijoita joille ei ole syntymässä luotu norjalaisen hiihtäjän hapenottoa, ketä siinä sitten syyttää.

Rastinumeron ja -koodin sijoittelu kartalle on aina kompromissi. Sijoitteluun vaikuttaa muiden rastimerkintöjen ja uramerkintöjen lisäksi etäisyys rastiympyrästä, joka olisi hyvä pitää mahdollisimman pienenä. Sen vuoksi rastikoodia 81 ei ollut sijoitettu Pello-Rovaniemi -tien pohjoispuolelle.

Kuriositeettina mainittakoon, että kunnioitettavaan kuudenkymmenenkuuden (ikä muutettu) vuoden ikään päästyänne olettaisin teidän oppineen että rastin numero 12. jälkeen tulee 13. rasti.

Ihmettelen myös suuresti, miten rastiympyrä voi peittää alleen uran, kun rastiympyrät ovat sääntöjen mukaisesti tulostettu uramerkintöjen alle.

Olen pahoillani, että epäpätevyyteni ratamestarina aiheutti teille mielipahan lisäksi elintärkeän plakettisijan, uramerkinnöistä johtuneen seisoskelun vuoksi kenties jopa mitalin, menetyksen tämän vuoden erikoispitkillä.

yst. terv.
Olli-Matti Taivainen (nimi muutettu)

1 kommentti:

 1. On muuteen tosi siistii painaa kilpurilla (K-2 Glider) vaimon kans pitkin sinistä järven selkää kesäpäivittäin 3-6 h. Kangasalan Vesijärvellä. Miksei myös hiihdellen Jokivartisilla 30...60km.
  Siistiä oli myös painaa Lumirastien H 21 baanaa - tosin aikaa huonokuntoisella kului- aamupakkasista,iltapäivän auringon sulattamaan. Siinä maksa vinkui, haima haki paikkaansa ja reidet huusi "iloista sinfoniaaa"

  Aika aikaansa, onneksi Luoja on antanut ymmärryksen; seikkailin ilman numerolappua, ihan vain omine hyvikseni, kairan mahtavista maisemista nautiskellen.
  t. Make (nimeä ei muutettu) 62 v. (eikä ikää).
  ps. ohittamaton ostospaikka, sieltä löytyy helpotusta kartan tulkintaan, mutta saattaa tuua itse hiihtämiseen uusia haasteita.

  VastaaPoista