keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Oodi Rastivuosille - ROUGH LAND Open

Järjestyksessään ensimmäiset Karun Maan avoimet järjestettiin huhtikuisena kevätpäivänä Säkylän ydinkeskustassa. Kisajärjestäjän ennakkomainonta oli poikinut viisipäisen osallistujajoukon, joten tunnelma Säkylän torilla oli kuin suuresta urheilujuhlasta.

Ennakkoon kovimmat nimet oli sijoitettu lähtölistan loppupäähän Huittisissa järjestetyn esikilpailun voittajan, Pellon Sami-Petteri Juopperin startatessa viimeisenä.

Rivakimmin kilvan kuitenkin aloitti Ponnen Olli-Markus Taivainen, joka 3-4 välin tien ylityksen kellotuksissa johti kahdeksan sekuntia veljeänsä Juho-Mattia. Ero jatkoi kasvamistaan aina kymmenennelle rastille asti, missä nuoremman Taivaisen johto oli jo 14 sekuntia. Sitten alkoi kuitenkin tapahtua.

Juho-Matti Taivaisen sprinttisatsaus näkyi radan vanhetessa ja reitinvalintojen vaikeutuessa. Vanhempi Taivainen valitsi rutiininomaisesti turvallisia ja sujuvia reittejä lähimpien uhkaajien sortuessa ainakin yhteen radikaaliin reitinvalintavirheeseen. Rajun loppuvedon myötä Juho-Matti Taivaisen voittomarginaali muodostui selkeäksi:Rata sai kilpailijoilta kiitosta ja kun maastosta löytyi niin vettä, katoksia kuin portaatkin, määriteltiin alueen sopivuus sprinttisuunnistukseen yksinkertaisesti `johtavaksi`.

4 kommenttia: