tiistai 19. marraskuuta 2013

Haastis: Omalla Kalevan Rastiviesti vuoden rata - piirrellyt "ainaski sata" rataa

Saimme sähköpostin päähän toisen pronssimitalistin kaudelta 2013, nimittäin Puolensuomen mestaruuksien kolmosen kommentoimaan hänen kauden päräyttävimpiä suunnistusratoja.

"  reitinvalintavälejä joihin luulin
     ottaneeni oikeat valinnat...
     Kuinka väärässä olinkaan!  "

K: Mikä oli paras kisarata, jonka juoksit kaudella 2013?
V: Vähiin jäi kisat kesällä kun keskityin niihin parhaisiin, Tervakosken syysjahteihin, Rough Land -openiin ja tällaisiin. Kaikkein mieluisimpana näistä muistuu mieleen Kalevan Rastiviesti Kuusamossa, joka muutenkin reissuna jäi positiivisena mieleen. Maastothan on Koillismaalla kaikkein parhainta mahdollista heti Lapin jälkeen, Tahkolan veljeksien talkoilemat kartatkin ovat vuosien varrella osoittautuneet luotettaviksi. Nille pohjille ei huonoa rataa oikeastaan voi suunnitella.

[toim. huom. Linkki KRV:n gpx-seurantaan]

K: Minkämoinen oli paras harjoitusrata jonka juoksit?
V: Paljon tuli juostua monenlaisia ratoja, suurin osa omasta kynästä. Jottei leimasta kuspääksi niin valitsen jonkun toisen suunnitteleman reenin. Vuokatinvaaralla juostiin poikien kanssa suunnistusvetoja Kainuun prikaatin leirillä ja se pohjautui pitkälti Uotilan Jyrkin am-pitkän ratoihin ja rasteille. Siitä löytyi monta tulista rastipistettä, ensimmäinen veto heti kättelyssä tiukkaan taimikkorinteeseen ja toisaalta oli myös vaativia reitinvalintavälejä joihin luulin ottaneeni oikeat valinnat... Kuinka väärässä olinkaan!

[toim. huom. Linkki prikaatin gpx-seurantaan]

"   yksi pidempi reeni,
      taisi tulla 19km linnuntietä   "

 K: Teet Kainuun prikaatissa töitä suunnistusvalmentajana ja myös Pellon Ponnen valmennuksessa olet aktiivisesti mukana. Tiedätkö montako harjoitusta olen vuoden aikana suunnitellut ja mikä niistä on mielestäsi paras?
V: Ratoja on tullut piirreltyä ainaski sata, suurin osa niistä on toki julkaisukelvottomia tekijänoikeuksien vuoksi ja toisaalta monet ovat täyttä skeidaa. Lappilaisille junnuille tuli Pelloon suunniteltua yksi pidempi reeni, taisi tulla 19km linnuntietä kun Mikko sellaista pyysi. Ohjeena taisi olla, että pidempi reeni Karjalaiseen, pitkää väliä supikolta toiselle ja supikolla aina veto. Tässä on reenin alkuosa, loppuosa huipentui tietysti suunnistusvetoihin Karjalaisessa ja kävin itsekin ne myöhemmin Nälännön vetojen päälle vetämässä Laurin ja Opan kanssa. Loppuosaa en nyt mistään tähän hätään löydä.


[toim. huom. loppuosa Taivaisen karttapankissa]

K: Missä reenissä oli kaikkein hauskinta?
V: Äkäslompolon kaupallisessa KaTa:ssa oikein riemu ratkesi kun painettiin lumipöpperössä riittävän pitkään anaerobisen kynnyksen tuntumassa. Kaiken kruunasi kiritappio niinkin kiriherkille miehille kuin Izokosgei ja Diego ovat.

[toim. huom. KaTa-cupin seuranta]

K: Mitä kisaa odotat eniten kaudella 2014?
V: Jukolaa, SM-erikoispitkää ja mahdollisesti jotain muutakin mäkistä maastoa.

Kiitos ajastasi ja vastauksistasi Oma, toivottavasti elo muuten ei ole yhtä nuivaa kuin tekstisi lukeminen on ja tsemppiä treeneihin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti