torstai 17. maaliskuuta 2011

L

”Rajan piirsin taa”, lauloi ja soitti Liekki Rajan Piirsin Taa -levynsä nimikappaleella.
”Rajan leimallisin piirre on, että siihen sisältyy vähintään kaksi näkökulmaa, se rajaa, erottaa ja määrittelee kaksi osapuolta; todellisuus näyttää erilaiselta rajan toisella puolella”, kirjoitti puolestaan Max Engman Raja-kirjassaan.

Tämä teksti ei lopu sitaattiin. Rajankäynti, rajatapaus, rajallisuus, rajamuodollisuus, rajatila, raja-arvo; olla raukoilla rajoilla, rajojen sisällä, rajan tällä tai tuolla puolen. Raja on muodostettu kahdesta a-kirjaimesta, joiden eteen on heitetty kirjaimet r ja j. Aivan hyvin ne olisivat voineet olla myös r ja r. Ja enää olisi tarvittu ihan pienen pieni mellakka niin jo olisi ollut tempoilevaa menoa taas vaihteeksi stereoissa. Rajat ovat ihmisen luoma konstruktio. Rajat eivät tempoile irti itsestään. Ne siirretään väkisin. Urheilussakin on rikottava rajoja tai mentävä niiden yli, jos haluaa niiden siirtyvän tai haluaa vapautua niistä ja niiden rajoituksista. Älä anna lapsellesi kiertotietä vaan anna vasara ja taltta. Rajaus ja sen mahdollisuus olla rajaamatta itseään ulos itsestään; vastausta vailla?

L-kirjassa ollaan erään ihmisen rajoilla.

Seuraavan viimeisimmästä Akkarista peräisin olevan lainauksen myötä täältä, maailman rauhallisimmalta rajalta, oikein hyvää yötä. ”…85 prosenttia henkisestä pääomastani on peräisin Aku Ankasta.”

Hah, loppuipas sittenkin.

1 kommentti:

  1. rajan rajallisuuden ja rajattomuuden rajaton roblematiikka; aseta rajat - rajat on tehty rikottaviksi - rohkaise rikkomaan rajoja.
    t. rajatapaus

    VastaaPoista