tiistai 1. maaliskuuta 2011

Boo Radleys saa siipeensä pahemman kerran


”I Fancy Laura Marling” lauloi siinä yhden miehen orkesteri Beans On Toast näin Kulttuuria kolmelle korvalle - ohjelman alkajaisiksi tänä iltana. Tulihan tuosta englantilaisen folkseireenin ylityslaulusta hieman mieleen Suomessakin viime kesänä vieraillut Seasick Steve eikä vähiten kummankin viehtymyksestä keinutuoleihin. Laura Marlingia muuten kuulemme vielä tänään ohjelman lopuksi, joten ei hätää pojat!

Sitten asiaan. Tänään vieraanamme ovat Mika Lietzén vuonna 2008 julkaistun Elegia-teoksen päähenkilöt, joilla ei muistaakseni ole kummallakaan nimeä. Olkoot vaikka Herra Huu ja Neiti Aika. Mutta pitemmittä löpinöittä tervetuloa kummallekin.

Kiitos. Kiitos.

Ensinnäkin täytyy kysyä, että miten teillä yhteiselo on sujunut edellisen kohtaamisemme jälkeen; Onko elämä rullannut tuttuja raiteita vai onko kenties eksytty metsään pahemman tai miksei paremman kerran.

Heh heh. Siinä se on rullannut kuin ennenkin. Jos viittaat tuohon viime kohtaamisemme aikana ilmenneeseen polarisaatioon välillämme, niin voin vakuuttaa, että nyt kaikki on reilassa enemmän kuin hyvin.

No sepä mukava kuulla. Maailmassa on aivan liikaa epäonnistuneita parisuhteita, vai mitä.

Retoriseen kysymykseen vastaus niinkö. Hah ha.

Asiasta päärynäpuuhun. Onko muuten ollut mitään tietoa mahdollisesta paluustanne kirjan lehdille tulevaisuudessa? Minua ainakin kiinnostaisi lukea lisää.

No sanotaanko vaikka niin, että sinäkään et, vaikka mielestäni paljon aivan täyttä dadaistista muka itsereflektiivistä hölynpölynhöpönlöpönhöpölöpöä luetkin, haluaisi lukea mitään näin tylsää. Sipulien kuoriminenkin saisi aikaan luonnollisemman liikutuksen.

Siitäpä tulikin mieleeni, että kun täällä kerta ollaan puhumassa järkeviä niin mitkä asiat ovat liikuttaneet teitä viime aikoina.

Pyörä nyt ainakin ja hetkinen kuumailmapallo. Joo kuumailmapallo.

Missä olette matkustelleet viime aikoina; vaikka sitten kuumailmapallolla tai vaikka pyörällä.

Käytiin tuossa kiertämässä Aasiaa, mutta vain mielikuvissamme. Reaaliset mahdollisuudet matkusteluun ovat olleet muuten kortilla, niin posti kuin luotto sellaisella.

Nyt ollaan päästy siihen vaiheeseen ohjelmaa, että on pakko tiedustella sitä mitä olette lukeneet viime aikoina.

En ole kerinnyt valitettavasti lukemaan kuin antropologian opintoihini kuuluvia tenttikirjoja. Mutta kesällä yritän korjata vajeen.

Entäs sinä sitten.

Olen lukenut sähkölaskuja ja Sartrea.

Jaa sepä kiva kuulla. Siis se, että luet Sartrea. Minäkin nimittäin luen.

Sartre oli muuten pöllö.

Aijaa. Miten niin tai anti olla. Teillä on mukananne jotain lempimusiikkianne.

Kyllä tässä on uutta Akron/Family-tuotosta Akron/Family II: The Cosmic Birth and Journey of Shinju TNT. Kuunnellaanko koko levy. On nimittäin timangia tavaraa.

Sen saatan uskoa, joten pistetään pyörimään.

---

Huh, olipa se hurjaa menoa.

Jep, varmasti vuoden lopussakin tätä hehkutetaan edelleen ja edelleen.

Niin ja kaiken muun hyvän lisäksi he ovat Oregonista Portlandista. Siellä kuulemma paljon metsiä.

Hei, mutta siinä kaikki tältä erää, joten on aika kiittää vieraitamme.

Eipä kestä. Kauan. Heh.

Ja loppuun sitä lupaamaani Laura Marlingia, jonka myötä oikein hyvää yötä kaikille ja lopuille muuten vaan terveisiä. 


Kirjoittaja lukee ja juo vettä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti